Amerikaanse cultuur

Het Amerikaanse vaste land ligt 7.500 kilometer van ons vandaan en alhoewel we spreken van een westerse cultuur, zoals in Nederland, zijn er toch een aantal verschillen. In Nederland hebben we aardig wat vooroordelen over Amerikanen. Ze houden bijvoorbeeld veel van smikkelen en zijn daardoor compact gebouwd. In dit artikel heb ik geschreven over een aantal typisch Amerikaanse dingen.

Smalltalk

De Amerikanen staan bekend om hun ‘smalltalk’. Het valt op als je er komt als toerist. De korte, geforceerde, vriendelijke gesprekken worden in Amerika dagelijks gevoerd. De gesprekken zijn simpel en voorspelbaar. In bijna alle gevallen zal een Amerikaan je vragen ‘How you doin’? Waarop je dan antwoord met ‘I’m oke’.

Amsterdam

Als je een Amerikaan verteld dat je een toerist bent uit ‘Holland’ zal hij/zij je zeer waarschijnlijk niet begrijpen. De meeste Amerikanen hebben niet veel kennis over Europa (zoals wij de Amerikaanse Staten niet allemaal kennen). Echter, als je zegt dat je uit Amsterdam komt zullen ze je wel begrijpen. Van de stad Amsterdam hebben gek genoeg alle Amerikanen gehoord.

Sportwedstrijden en snacks

In Amerika zijn de 4 grote sporten: ijshockey, baseball, basketbal en american football. Amerikanen zijn geïnteresseerd in de wedstrijden, al zijn ze nog meer geïnteresseerd in het voedsel. Een boterham of snack meenemen naar een wedstrijd is niet gebruikelijk, want een hotdog uit het stadion van 6 dollar is voor Amerikanen geen probleem. Bij de LA Dodgers (Baseballteam uit Los Angeles) betaal je 10 dollar voor een blikje bier. Je moet er wat voor over hebben......

Fastfood

Echt ongelooflijk hoeveel fastfoodketens je in Amerika vindt. In elke straat vindt je een McDonalds, Burger King of KFC. Dit verklaart waarom Amerika 160.000 fastfoodketens heeft in het land. Smikkelen…

dr.Baksteen