Tiramisu

Tiramisu

Deze klassieker kent veel verschillende bereidingen. Dit oorspronkelijk Italiaanse gerecht stond vanaf 1980 in een heleboel kookboeken. Nu kunnen we ook in Nederland van deze heerlijke smaak genieten. Hier een tiramisurecept waarbij u geen rauw ei hoeft te gebruiken.

Recept:

  • Enkele eetlepels amaretto
  • Een kleine scheut sterke zwarte koffie
  • Lange vingers (aantal is afhanklijk van persoonlijke voorkeur)
  • 500 gram mascaropone
  • 6 eetlepels suiker
  • 150 ml vanillevla
  • Eventueel: 100 gram geraspte chocolade
  • Eventueel: Slagroom (spuitbus)

Het beste dessert dat er is (Dr. Baksteen)

Bereiding: Zoek een schaal en 2 bakken. Meng de koffie met de amaretto in een bak. Meng in de andere bak de mascarpone met suiker en vanillevla. Plaats de lange vingers in de schaal (als u met 2 lagen werkt kunt u later nog een laag lange vingers aanbrengen). Besprenkel de lange vingers met de koffie en amaretto. Giet hieroverheen het mascarponemengsel. Besprenkel eventueel de tiramisu met de geraspte chocolade. Zet de tiramisu een nacht in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Bij het serveren kunt u nog slagroom op de tiramisu spuiten.